Η ταινία των μαθητών μας “Space Debris” βραβεύτηκε!

Κατά το σχολικό έτος 2022- ’23, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δημιουργίας κινουμένων σχεδιών με την τεχνική stop motion, δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Space Debris” με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου μας κυρίας Βούλας Κουτσουμάνη και της δασκάλας της τάξης Δέσποινας Αρμενάκη.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ “AnimaSyros 2023”  και στο Φεστιβάλ Ολυμπίας- 23η Camera Zizanio όπου έλαβε ειδική μνεία. Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου Φεστιβάλ, η ταινία κέρδισε το Βραβείο Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης για τον Εγγραμματισμό στα Μέσα από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση (Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού).

Πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ταινία “Space Debris”- Διαστημικά Συντρίμμια:

Η πλοκή:

Διαστημικά συντρίμμια της γης σκορπίζονται στο σύμπαν μετά από τη σύγκρουση της με μια ομάδα μετεωριτών. Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια ενός ανθρώπου και μιας γάτας οι οποίοι καθώς αιωρούνται μεταξύ ουράνιων σωμάτων θα προσγειωθούν σε έναν εξωπλανήτη μαζί με πολλά υπολείμματα της γης. Εκεί καταδιώκονται από μια σκούπα και κάποια εξωγήινα πλάσματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τον πλανήτη τους από τα παράξενα αυτά γήινα όντα. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, θα περάσουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και θα ταξιδέψουν σε κόσμους παράξενους και μαγικούς. Μετά από πολλές περιπέτειες, ο βασικός μας ήρωας θα βρει επιτέλους καταφύγιο σε έναν ειδυλλιακό πλανήτη και θα γίνει φίλος με τα πλάσματα που ζουν εκεί. Θα βρει άραγε την γαλήνη για πάντα;

Στιγμές από το εργαστήρι: