Ολυμπιακή εβδομάδα

Στις 22 Απριλίου ξεκίνησε η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις και προσφέρθηκαν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Κάθε τάξη του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις με διαδικτυακή σύνδεση όπως στην παρακολούθηση της τελετής της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, σε ομιλίες με Ολυμπιονίκες, στην ξενάγηση στην αρχαία Ολυμπία κ.α. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της φυσικής αγωγής του σχολείου μας, οργανώθηκαν ολυμπιακά αθλήματα στην αυλή, στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες ανά ομάδες.

Η συμμετοχή των παιδιών στα αθλήματα αυτά και τα  λόγια των σπουδαίων αθλητών που άκουσαν  ήταν μαθήματα ζωής καθώς τόνισαν την αξία της προσπάθειας, το δίκαιο παιχνίδι, τη διαχείριση της αποτυχίας  και την αθλητική ακεραιότητα.