ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Γεια σας, παιδιά και γονείς!

Οι συνθήκες μπορεί να μας κρατούν μακριά αλλά η όρεξη για δουλειά και η φαντασία, μας ενώνουν.Όσο προετοιμάζω ένα ταξίδι για μας που θα είναι διαθέσιμο στην e- class τις επόμενες μέρες , σας προτείνω μια δραστηριότητα που μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί επί καθημερινής βάσεως  είτε για καληνύχτα το βράδυ, είτε για διασκέδαση την ημέρα. Λέγεται το βάζο με τις ιστορίες. Πάμε λοιπόν! Χρησιμοποιήστε ένα άδειο βάζο ή ένα κουτί,  γράψτε λέξεις όπως: Ήρωες, αντικείμενα, μέρη και συναισθήματα. Γράψτε την κάθε κατηγορία λέξεων σε χαρτάκια διαφορετικού χρώματος. Βάλτε τα χαρτάκια μέσα στο βάζο-κουτί και κάθε φορά διαλέξτε ένα από κάθε χρώμα. Ανάλογα με αυτά που τραβάτε κάθε φορά, φτιάχνετε τη δική σας ιστορία!!! Τι σχέση μπορεί να έχουν, για παράδειγμα, μια αρκούδα, ένα φασόλι, ο βυθός και η μελαγχολία; Την απάντηση θα δώσει η φαντασία σας! Φυσικά, μπορείτε έπειτα να ζωγραφίσετε κάποιο στιγμιότυπο της ιστορίας σας, να γράψετε ένα μικρό διάλογο και να ζωντανέψετε τις ιστορίες στο σπίτι με κοινό τους γονείς σας ή τους γείτονες στο απέναντι μπαλκόνι, αφού πρώτα ψάξετε για κοστούμια και αξεσουάρ ρόλων στις ντουλάπες σας! Θα περιμένω νέα σας! Καλή διασκέδαση!

Μου λείπετε

Η κυρία Χρυσή

Υ.Γ. Σας προτείνω να διαβάσετε:

«Ένας ιός με κορώνα»,ένα παραμύθι της Χαράς Πάτρα

——————————————————————————————————————————–

02 Απριλίου 2020

Αγαπημένα μου παιδιά,

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Γνωρίζετε ότι η σημερινή μέρα καθιερώθηκε γιατί είναι η ημερομηνία γεννήσεως του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στην πόλη Οντένσε της Δανίας. Μερικά από τα πολύ γνωστά παραμύθια του είναι: Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα, Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, Η μικρή γοργόνα, Τα κόκκινα παπούτσια, Το ασχημόπαπο, Η τοσοδούλα, Το μολυβένιο στρατιωτάκι. Γνωρίζετε ότι στη λίστα με τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών βρίσκεται και » Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ; Αν δεν τον έχετε διαβάσει, συστήνω ανεπιφύλακτα να το κάνετε αμέσως! Κάπου διάβασα την αλφαβήτα του βιβλίου. Τι θα λέγατε να γράψετε και τη δική σας; Δηλαδή να διαλέξετε λέξεις ή προτάσεις που να μιλούν για τα οφέλη του βιβλίου αλλά να τηρούν την σειρά των γραμμάτων.  Μιας και η προηγούμενη μου ανάρτηση είχε να κάνει με ιστορίες ,τι θα λέγατε για πιο ποιητικές δραστηριότητες;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1: Γράψτε το δικό σας ποιηματάκι μέσα στο οποίο να επαναλαμβάνεται το ίδιο σύμφωνο όπως φαίνεται εδώ: Βρε,βρε,βρε βαθιά στο βάλτο είν” τα βούρλα άνω κάτω Βάτραχος βρεγμένος βγαίνει από βάρκα βουλιαγμένη. Βρεκεκεξ, βήχει και βρίζει και τα βράχια φοβερίζει. (Παυλίνα Παμπούδη, Με το Α και το Β)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2: Παίξτε μαζί με την οικογένειά σας και φτιάξτε όλοι μαζί ένα τρελό ποίημα, συμπληρώνοντας ο καθένας από ένα στίχο, όπως το παρακάτω ποιηματάκι που έχει γράψει ο περίφημος συγγραφέας Lewis Carroll: ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Πόσο κάνει τρεις οι έξι; ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ : Ποιος ντομάτες θα ψαρέψει; ΥΠΟ-ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ: Λέγε σήμερα αν θα βρέξει. ΥΠΟ-ΥΠΟ-ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ: Πες του γρήγορα να τρέξει. ΜΑΘΗΤΗΣ (δειλά): Έχω χτυπημένο πόδι. ΥΠΟ-ΥΠΟ-ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ: Τρώει βούτυρο με ρόδι! ΥΠΟ-ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ: Τον εδάγκωσε χταπόδι! ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ: Δάσκαλε, μην είσαι βόδι! ….κι έτσι κυλάει το μάθημα. Αυτά έχει η ζωή.

Τέλος, δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα έναν σελιδοδείκτη και να τον τοποθετήσετε στο αγαπημένο σας βιβλίο.

Να προσέχετε. Μου λείπετε. Με αγάπη Χρυσή Πυτιανού

Υ.Γ. Μη διστάσετε να μου στείλετε σε e mail κάτι που γράψατε . Ζητήστε το από τις δασκάλες σας!

Παιδιά, είναι σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην πλατφόρμα του Υπουργείου  Eclass, πατώντας εδώ!