ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δραστηριότητες Φυσικής Αγωγής

ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ

Εδώ υπάρχουν μερικά χρήσιμα βίντεο με τη βοήθεια των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες μας μπορούν να γυμναστούν ασύγχρονα κατά τη διάρκεια των εορτών και κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ολόκληρο το υλικό της διδασκαλίας στα μαθήματα της φυσικής αγωγής είναι αναρτημένο στο «η-Τάξη» στο μάθημα ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ της κάθε τάξης.

ΟΔΗΓΙΕΣ

 1. Απαραίτητη η επίβλεψη των παιδιών από ενήλικα κατά την εκτέλεση του προγράμματος!
 2. Αν κάποιες ασκήσεις σας δυσκολέψουν μπορείτε απλά να τις δοκιμάσετε και να σταματήσετε πριν από την ολοκλήρωση του χρόνου.
 3. Αν κουραστείτε πολύ μπορείτε να σταματήσετε. Την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε το πρόγραμμα προσπαθήστε να αυξήσετε τον χρόνο που ασκήστε.

EOACaroneHealthFitnessLearning

 

Γυμνάζω όλο μου το σώμα (για παιδιά Α-Δ Τάξη).

Γυμνάζω χέρια και ώμους (για παιδιά Α-Γ Τάξη).

Κάνω σχοινάκι με διαφορετικούς τρόπους (για παιδιά Δ-ΣΤ Τάξη).

24 Ασκήσεις για Γυμναστική στο Σπίτι Χωρίς Εξοπλισμό (για παιδιά Δ-ΣΤ Τάξη).

Μαθαίνουμε στο σπίτι

Εδώ θα βρείτε όλα τα μαθήματα για την Φυσική Αγωγή από την εκπαιδευτική τηλεόραση με την βοήθεια των οποίων μπορείτε να γυμναστείτε ανά τάξη.

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΣΤ’)

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Ε’)

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Δ’)

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ’)

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Β’)

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Α’)

Επιμέλεια δραστηριοτήτων: Παππάς Εμμανουήλ, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής

——————————————————————————————————————————-

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019- 2020

Άκουσε πρώτα το τραγούδι των σπορ!  «Στις ασκήσεις λέμε ΝΑΙ!!!»

Προσοχή! Γενικοί κανόνες και κατευθύνσεις πριν ξεκινήσεις τις δραστηριότητες:

 • Πριν ξεκινήσεις παρακαλώ ρώτησε τον παιδίατρο σου, για τυχόν προβλήματα υγείας και εάν σου επιτρέπει να συμμετέχεις σε προγράμματα άσκησης.
 • Φόρεσε καθαρά αθλητικά παπούτσια και άνετα ρούχα για να ασκηθείς με ασφάλεια.
 • Είναι ωφέλιμο να πίνεις νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της δραστηριότητας.
 • Οργάνωσε (εσύ ή ο κηδεμόνας σου) το χώρο που θα εκτελέσεις το πρόγραμμα. Απομάκρυνε οποιοδήποτε αντικείμενο που θα σε εμποδίζει ή θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό.
 • Εάν δοκιμάζεις για πρώτη φορά ένα τέτοιο πρόγραμμα άσκησης: α) ξεκίνησε σιγά-σιγά, β) σε περίπτωση που νιώσεις κούραση σταμάτα για να ξεκουραστείς και ξαναδοκίμασε σε λίγο.

Παρακάτω ακολουθούν διάφορες δραστηριότητες, διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει και σε διασκεδάζει!

I.      Κίνηση, άσκηση, μουσική, χορός (για όλες τις τάξεις)

Μπορείς να δοκιμάσεις μόνος-η, με τα αδέλφια ή με τον κηδεμόνα σου, θα έχει πολύ πλάκα!! Παρακολούθησε κάθε φορά και ένα βίντεο για όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να μάθεις τη χορογραφία και να πηγαίνεις μαζί με την ομάδα των παιδιών,  θέλει χρόνο και υπομονή για να συγχρονιστείς, στην αρχή δεν θα είναι εύκολο, όμως μην το βάλεις κάτω, θα τα καταφέρεις και θα το κατά ευχαριστηθείς!!!!!! 

 
1)     Χορογραφία zumba με μουσική minios. Εάν θέλεις να γυμναστείς με μουσική και χορευτικές κινήσεις δοκίμασε το βίντεο αυτό. (Πηγή: You Tube ZUMBA KIDS – Electronic Song – Minions / Instagram: @dovydaszumba).
2)    Χόρεψε στους ρυθμούς της μουσικής I like to move it:   (Πηγή: YouTube.com, Zumba Kids (easy dance) – I like to move it, Zumba with Dovydas)
3)     Χόρεψε La bamba με τον John Jacobson       (Πηγή: Youtube.com, La Bamba, Music Express Magazine).
 

ΙΙ.  ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ με διαφορετικούς τρόπους

Παρακάτω θα βρεις διάφορους τρόπους για να ασκηθείς, ξεκίνησε σιγά-σιγά και κάθε φορά από μια δραστηριότητα! Εάν κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα σου αρέσει, μπορείς να το επαναλαμβάνεις για 2-3 φορές την εβδομάδα για 1 μήνα.

1. Κάνω σχοινάκι με διαφορετικούς τρόπους (για αρχάριους-για όλες τις τάξεις)

Στο βίντεο  θα δεις διαφορετικούς τρόπους που μπορείς να κάνεις σχοινάκι:

 • Αναπηδήσεις σε 2 χρόνους
 • Αναπηδήσεις σε 1 χρόνο
 • Αναπηδήσεις σε 1 χρόνο με δύο άτομα.

Μόλις δεις το βίντεο μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ!! Βάλε στόχο τα 10 συνεχόμενα πηδηματάκια και αφού τα καταφέρεις τα 20 και μετά τα 30, τα 40, μέχρι να φτάσεις 50!!!!

2) Δραστηριότητα: Βίντεο_ Βασικές δεξιότητες και τεχνικές για το άλμα στο σχοινάκι (για προχωρημένους- μεσαίες & μεγάλες τάξεις)
Παρακολούθησε το βίντεο με πιο σύνθετες δεξιότητες στο σχοινάκι. Είναι στα αγγλικά, αλλά δε σε πειράζει γιατί θα βλέπεις την εικόνα. Αξίζει να το δεις για να καταλάβεις ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να εκτελέσει κάποιος ένα άλμα με σχοινάκι. Σε άλλους θα φανεί εύκολο και σε άλλους δύσκολο, είναι λογικό γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σημασία έχει να δοκιμάσεις, καλή επιτυχία! (Πηγή: YouTube)

3) Πρόγραμμα γυμναστικής (για τις μεγάλες τάξεις)
Το πρόγραμμα αυτό έχει 8 ασκήσεις με διάρκεια 35 δευτερόλεπτα και διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων 25 δευτερόλεπτα. Το βίντεο είναι στην αγγλική γλώσσα, όμως εσένα δε σε επηρεάζει γιατί θα βλέπεις και θα ακολουθείς!

Οι ασκήσεις που έχεις να κάνεις είναι:

 • τρέξιμο επί τόπου,
 • τρέξιμο επί τόπου με κίνηση χεριών μπουνιές μπροστά,
 • κλωτσιές,
 • σε θέση τραπεζάκι ανάποδο- ανεβάζεις τα πόδια πάνω εναλλάξ,
 • καθίσματα,
 • πιέσεις στήθους -push ups,
 • καθίσματα πλαϊνά με άνοιγμα ποδιών δεξιά-αριστερά,
 • περπάτημα με τα χέρια, θέση σώματος σανίδα και πίσω.

Δοκίμασε και κάνε όσο μπορείς, χωρίς πίεση. Εάν σου αρέσει το πρόγραμμα αυτό μπορείς να το επαναλαμβάνεις 2 φορές την εβδομάδα για 1 μήνα. Μετά από 3 φορές (δηλαδή σε 3 διαφορετικές μέρες-προπονήσεις) που θα το έχεις κάνει, μπορείς να το επαναλάβεις από 2 συνεχόμενες φορές (τη μια μετά την άλλη, την ίδια μέρα) σαν κυκλική προπόνηση. (Πηγή: YouTube)

4) Πρόγραμμα γυμναστικής (για τις μεσαίες & μεγάλες τάξεις)  Εδώ μπορείς να βρεις 5 ασκήσεις με διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων 30 δευτερόλεπτα. Το βίντεο είναι στην αγγλική γλώσσα, όμως εσένα δε σε επηρεάζει γιατί θα βλέπεις και θα ακολουθείς! Οι ασκήσεις που έχεις να κάνεις είναι:

 • από όρθια θέση γονατίζεις και σηκώνεσαι, κάθε φορά αλλάζεις πόδι,
 • η άσκηση αυτή αναπαριστά την κίνηση του χειμερινού σκι,
 • σκύβεις πιάνεις τα παπούτσια σου και μετά πηδάς ψηλά,
 • λυγίζεις γόνατα- είσαι σε θέση κάθισμα σα λαγουδάκι και κάνεις πηδηματάκια επί τόπου,
 • βάζεις χέρια ψηλά σα να κρατάς ένα σχοινί και κάνεις κινήσεις σα να θέλεις να τραβήξεις το σώμα σου ψηλά.100 days bigger_stroger_ faster

Δοκίμασε και κάνε όσο μπορείς, χωρίς πίεση. (Πηγή: YouTube)

5) Φωτοτύπησε την εικόνα-σχέδιο 100 days bigger, stronger, faster -100 μέρες μεγαλύτερος, δυνατότερος, γρηγορότερος (πηγή: pinterest), τοποθέτησε το χαρτί στον τοίχο του υπνοδωματίου σου και κάνε το ασκησιολόγιο που γράφει δύο φορές την εβδομάδα για 100 μέρες!!!!! (για ε΄, στ΄τάξη)
Να θυμάσαι πάντα, ότι άσκηση κάνεις μόνο όταν νιώθεις πολύ καλά και δεν έχεις κάποια ενόχληση.

ΙΙΙ. Παιχνίδια για μέσα στο σπίτι, για το μπαλκόνι, την αυλή ή τη γειτονιά!

Στην κατηγορία παιχνίδια θα υπάρξουν οι παρακάτω 3 υποκατηγορίες:

 1. Παιχνίδια & κατασκευές,
 2. Παραδοσιακά παιχνίδια
 3. Παιχνίδια στη θάλασσα

Παιχνίδια  & κατασκευές

 • Παιχνίδι κίνησης ΚΥΒΟΣ με ασκήσεις (για γ΄, δ΄, ε΄, στ΄, τάξη) .
  Φωτοτύπησε σε σκληρό χαρτί Α4 το παρακάτω σχήμα  και ακολούθησε τις οδηγίες που γράφει κάτω δεξιά.παιχνίδι κίνησης_κύβος με ασκήσεις για γ_δ_ε_στ τάξη
 • Παιχνίδι κίνησης ΚΥΒΟΣ με κινήσεις ζώων & πουλιών (για την α΄& β΄τάξη)

παιχνίδι κίνησης_ κύβος για α,β τάξη

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτοτύπησε σε σκληρό χαρτί Α4 το πραπάνω σχήμα, μετά κάνε χαρτοκοπτική γύρω-γύρω στις γραμμές, στη συνέχεια θα τσακίσεις τις διακεκομμένες γραμμές και θα ολοκληρώσεις τη κατασκευή του κύβου κολλώντας τα χαρτάκια μεταξύ τους. Τότε μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις, ρίχνεις τον κύβο και θα πρέπει να αναπαραστήσεις την κίνηση που κάνει το ζώο ή το πουλί, μετά ρίχνει με τη σειρά του ο επόμενος παίχτης και έτσι προχωράει μέχρι να ξαναέρθει η σειρά σου!

 • Παιχνίδι κίνησης με το ζάρι (για δ΄, ε΄, στ΄ τάξεις)

παιχνίδι κίνησης_ζάρι

Φωτοτύπησε σε σκληρό χαρτί Α4 το παραπάνω σχήμα. Κάνε χαρτοκοπτική γύρω-γύρω στις γραμμές, μετά θα τσακίσεις τις διακεκομμένες γραμμές και θα σχηματίσεις τον κύβο, θα τον κολλήσεις και τότε μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις!!! Ανάλογα τι θα πετυχαίνεις θα κάνεις και μια άσκηση, μπορούν να παίξουν μέχρι 4 άτομα και κάθε φορά ο ένας μετά τον άλλο θα κάνει με τη σειρά του την άσκηση που του τυχαίνει.

Όταν πετύχεις:

 • Το 1 (πεντάγωνο) θα κάνεις επί τόπου τρέξιμο για 30 δευτερόλεπτα.
 • Στο 2 (καρδιές) θα κάνεις 10 κοιλιακούς   χωρίς να σηκώνεις τη μέση σου.
 • Στο 3 (τρίγωνα ισοσκελή) θα κάνεις κουτσό στο δεξί πόδι για 10 δευτερόλεπτα και στο αριστερό για άλλα 10».
 • Στο 4 (ρόμβους) θα μείνεις σε υμικάθισμα  ακουμπώντας κεφάλι-πλάτη-κόκκυγα- χέρια στον τοίχο για 15 δευτερόλεπτα όπως στην εικόνα
 • Στο 5 (τρίγωνα ροζ) ανοίγεις σε έκταση τα χέρια, ανοιχτά δεξιά- αριστερά και κάνεις συνεχόμενους μικρούς κύκλους από τους ώμους για 15 δευτερόλεπτα & αλλάζεις από τη αντίθετη κατεύθυνση τους κύκλους για άλλα 15 δευτερόλεπτα.
 • Στο 6 (κύκλους) πατάς μόνο στο δεξί πόδι, το αριστερό το λυγίζεις και το κρατάς στον αέρα, μένεις ισορροπία για 15 δευτερόλεπτα και αλλάζεις πόδι κρατώντας ισορροπία με το άλλο- αριστερό πόδι για ακόμα 15 δευτερόλεπτα, εάν πέσεις πριν περάσει ο χρόνος το ξανά κάνεις από την αρχή.

Παραδοσιακά παιχνίδια

 • Λάστιχο (για όλες τις τάξεις)

λάστιχο παιδια μικρό μέγεθοςΕίναι ένα παιχνίδι που παιζόταν πολύ στις αυλές των σχολείων, μέσα στα σπίτια, αλλά και τις γειτονιές στη δεκαετία του 1980. Παιζόταν κυρίως από κορίτσια χωρίς όμως να αποκλείονται τα αγόρια.

Αριθμός παικτών: χρειάζονται 2 ή 3 άτομα, αλλά εάν δεν υπάρχει 3ο άτομο θα χρειαστείς μια καρέκλα, εάν πάλι είσαι μόνη-ος μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο καρέκλες.

Σκοπός του παιχνιδιού: Έχεις να κάνεις μια σειρά από συγκεκριμένες κινήσεις και έτσι να περνάς κάθε φορά στην επόμενη και πιο δύσκολη φάση του παιχνιδιού.

Πως παίζεται: Δύο παιδιά τοποθετούν το λάστιχο στον αστράγαλο με ανοιχτά πόδια, μετά το λάστιχο ανεβαίνει στο ύψος των γονάτων και μετά στους μηρούς. Μετά με τα πόδια κλειστά με την ίδια ακριβώς σειρά. Και στο τέλος το πιο δύσκολο από όλα με το ένα πόδι στη ίδια ακριβώς σειρά με τα δύο πόδια!

Οι κινήσεις είναι: βάζεις το ένα πόδι, ανάμεσα στο λάστιχο ενώ το άλλο μένει έξω (εύκολο στα 2 πόδια, δυσκολεύει στο 1 πόδι), μετά ταυτόχρονα βάζεις το άλλο βγάζοντας το πρώτο. Στη συνέχεια και τα δυο πόδια μέσα, και τέλος και τα δύο έξω.

Κανόνες: Με κλήρο ή όποιον τρόπο θέλεις θα βγει ποιός θα παίξει πρώτος-η, ξεκινάει και μόλις δεν καταφέρει την κίνηση, δηλαδή πατήσει το λάστιχο όταν δεν πρέπει, παίζει ο επόμενος και έτσι προχωράει. Νικητής είναι όποιος-α καταφέρει να ολοκληρώσει πρώτος-η  όλες τις κινήσεις και στα 3 επίπεδα.

 • Βόλοι ή μπίλιες ή γκαζές (για όλες τις τάξεις)

μπίλιες παιδιά μικρό μέγεθος_1 μπίλιες μικρό μέγεθος

Αριθμός παικτών: χρειάζονται 2 άτομα και πάνω, αλλά μπορείς να εξασκηθείς και μόνος-η σου, θα σε βοηθήσει να δουλέψεις την αυτοσυγκέντρωση σου!

Σκοπός του παιχνιδιού: Είναι να μην τελειώσουν οι μπίλιες σου και να πετύχεις όσο πιο πολλές μπορείς, εάν σου τελειώσουν τότε χάνεις και βγαίνεις από το παιχνίδι. Ο παίκτης που έχει τις περισσότερες μπίλιες κερδίζει!

Πως παίζεται: Μοιράζονται ίσα οι μπίλιες. Η καλή-αγαπημένη μπίλια του καθενός λέγεται «μάνα». Τα παιδιά βάζουν τις μπίλιες όλες μαζί σε σειρά – γραμμή και το κάθε παιδί ρίχνει από κάποια προκαθορισμένη απόσταση με τη «μάνα» του για να βγάλει- παρασύρει όσες περισσότερες μπίλιες μπορεί από τη γραμμή. Όποια μπίλια παρασύρει από τη γραμμή την παίρνει δική του (πηγή: http://www.paidika.gr/, http://www.rizovouni.gr/).
Σήμερα οι βόλοι είναι κυρίως γυάλινοι. Παλιά οι βόλοι που έπαιζαν τα παιδιά ήταν χωμάτινοι και πήλινοι, αργότερα χρησιμοποίησαν τις γκαζές που ήταν μπίλιες που βούλωναν μπουκάλια της γκαζόζας της τότε εποχής, γι αυτό το παιχνίδι λέγεται και γκαζές.

Παιχνίδια στη θάλασσα

Λόγω της εποχής προτείνουμε μερικά παιχνίδια στη θάλασσα και ελπίζουμε να τα χαρείς! Δε βάζουμε κατάταξη ανάλογα την ηλικία γιατί στη θάλασσα όλοι νιώθουν μικρά παιδιά!!!!!!

Τα παιχνίδια αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να τα επιβλέπει κάποιος ενήλικας για λόγους ασφαλείας.

 1. Ψαράκι (από 3 παιδιά και πάνω) μέσα στη θάλασσα, πιασμένοι σε ένα κύκλο (τώρα θα μου πεις τώρα με τον κορονοϊό πως θα πιαστώ χέρι χέρι;) το ένα παιδί προσπαθεί να περάσει πάνω από τα χέρια των άλλων 2 και αυτό συνεχίζεται εναλλάξ για όση ώρα είναι διασκεδαστικό.
 2. Μπαλάκι (από 2 παιδία και πάνω) μέσα στη θάλασσα στο ύψος των γονάτων, ο ένας πετάει το μπαλάκι στον απέναντι του με το ένα χέρι, μετά από μερικές μπαλιές απομακρύνονται και οι δυο με ένα βήμα πίσω ο καθένας, όσο πιο μακριά τόσο πιο δύσκολο. Παραλλαγή να πας λίγο πιο βαθιά (η θάλασσα να είναι στους μηρούς) και μετά ακόμα πιο μέσα (η θάλασσα στην κοιλιά), τέλος να είσαι τόσο μέσα όσο να φτάνει η θάλασσα στους ώμους.
 3. Φρίσμπι είναι παρόμοιο παιχνίδι με το μπαλάκι
 4. Μουσικές πετσέτες (από 3 παιδιά και πάνω) είναι παραλλαγή του παιχνιδιού μουσικές καρέκλες, με πετσέτες απλωμένες στην παραλία! Θα βάλεις μια λιγότερη πετσέτα από τον αριθμό των παιδιών που παίζεται και όσο παίζει η μουσική θα τρέχετε γύρω γύρω από τις πετσέτες, μόλις σταματήσει η μουσική κάποιος δε θα προλάβει να καθίσει σε πετσέτα και θα βγει από το παιχνίδι.
 5. Τρίλιζα στην άμμο ή στα βότσαλα το γνωστό παιχνίδι που μπορείς να το παίζεις χαράζοντας στην άμμο χωρίς χαρτί τρίλιζακαι μολύβι! Σε παραλία με βότσαλα μπορείς να βρεις 10 μικρά βοτσαλάκια και να σχεδιάσεις με μολύβι πάνω στα  5 το Χ και στα άλλα 5 το Ο.
 6. Μπόουλινγκ με μπουκαλάκι νερού και ένα μπαλάκι.
 7. Ρακέτες (με ελαφρύ μπαλάκι)
 8. Πεντόβολα για παραλία με βότσαλα, θα βρεις 5 μικρά βοτσαλάκια (πεντόβολα) που να μπορείς να τα πιάσεις άνετα όλα μαζί με τα χέρια σου. Πως παίζεται: 1η φάση: πετάς τα πεντόβολα αραιά το ένα με το άλλο, μετά παίρνεις το ένα και το πετάς ψηλά ενώ συγχρόνως πιάνεις ένα άλλο από κάτω και συνεχίζεις το ίδιο με τα υπόλοιπα. Η εύκολη φάση είναι να το πιάσεις με τα δύο χέρια, πιο δύσκολο είναι να το πιάσεις με το ένα χέρι. 2η φάση: Πετάς το βότσαλο ψηλά και συγχρόνως πιάνεις 2 βότσαλα μαζί από κάτω. 3η φάση: Πετάς το βότσαλο και συγχρόνως πιάνεις ένα από κάτω και αμέσως μετά πετάς πάλι και πιάνεις τα υπόλοιπα 3 μαζί από κάτω, μπορείς και με τα δύο χέρια. 4η φάση: Θα πρέπει να πετάξεις ψηλά το βότσαλο και να πιάσεις συγχρόνως από κάτω και τα 4 μαζί. Μπορείς να δεις πως παίζεται και στο βίντεο της κυρίας Μ. Κουτσούκου (από τα 30΄΄ και μετά θα δεις πως παίζονται τα πεντόβολα) 
 9. Beach volley το γνωστό αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων μέσα και έξω από τη θάλασσα.
 10. Μπάνιο στην άμμο ή αμμόλουτρο (4 άτομα ή 6) Στόχος του παιχνιδιού είναι ποιός θα καταφέρει να κρύψει στην άμμο πιο γρήγορα το ζευγάρι του. Προσοχή δε ρίχνεις άμμο στα μάτια και σε όλο το πρόσωπο. Το παιχνίδι παίζεται σε ζευγάρια, οι μεγάλοι ξαπλώνουν-χαλαρώνουν πάνω στην αμμουδιά, ενώ τα παιδιά παίρνουν θέση μάχης! Με το σφύριγμα τα μικρά ξεκινούν να ρίχνουν άμμο στο ζευγάρι τους μέχρι να κρύψουν το σώμα του. Το ζευγάρι που θα τελειώσει πρώτο θα είναι οι νικητές!

ΙV. Διατροφή και άσκηση

παιχνίδι διατροφής και άσκησης (1) μικρό μεγεθος

Παιχνίδι διατροφή και σωματική άσκηση (από το MKfitnesscrete- youtoube.com) (για όλες τις τάξεις)

Μπορείς να μάθεις δημιουργικά!! Δες το βίντεο!

Πάρε 10 τρόφιμα  (5 υγιεινά & 5 ανθυγιεινά) βάλε τα όλα μαζί και άρχισε να παίρνεις ένα-ένα  για να τα ξεχωρίσεις  σε 2  διαφορετικά σημεία που θα έχεις οριοθετήσει εσύ  (μέσα σε ένα στεφάνι την κάθε κατηγορία ή σε κορδέλα που έχεις σχηματίσει ένα κύκλο), δες το βίντεο και κάνε ότι κάνει το παιδί! (Πηγή: MKfitnesscrete- youtube.com)

παιχνίδι διατροφής και άσκησης (2) μικρό μέγεθος  παιχνίδι διατροφής και άσκησης (4) μικρό μέγεθος

 

V. ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ; Χαρτί αυτοαξιολόγησης (για δ΄, ε΄, στ΄, τάξη)

Φωτοτύπησε την παρακάτω λίστα καθημερινού ελέγχου συμπεριφοράς- τι έκανα σήμερα; (πηγή: pinterest) και αν θέλεις κόλλησε την απέναντι από το κρεβάτι σου. Κάθε βράδυ τσέκαρε, τι από όλα αυτά που γράφει έκανες και βάλε στόχο κάθε μέρα να τα πετυχαίνεις όλα! Δοκίμασε και όταν θα τα καταφέρεις, παρατήρησε πόσο γεμάτος-η θα αισθάνεσαι!!!!!Τι έκανα σήμερα _τρόπος συμπεριφοράς μικρό μέγεθος

Επιμέλεια δραστηριοτήτων: Αγγέλα Γεροντέλη, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής