Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου- Εκδηλώσεις

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης χρήσης των τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 05/02/2019 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο.

Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού πληροφορικής του σχολείου μας κυρίας Κατερίνας Επιτροπάκη, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν στις τάξεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Επίσης οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 3ου και 8ου Δ.Σ. Χίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος», προσκαλούν τους γονείς και κηδεμόνες σε ενημερωτική ομιλία την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα με θέμα: «Προβληματική χρήση διαδικτύου / προτάσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς» με ομιλητή τον Ψυχολόγο, στέλεχος του Κέντρου, κο. Τσουκάρη Στράτο.