Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στις Στ΄ τάξεις του σχολείου μας κάθε εβδομάδα με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης Χίου “Ναυτίλος”.

1. “Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί”

Στη Στ1 τάξη οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού κυρίας Ελένης Κωτσάτου, συμμετέχουν σε ατομικές και συνεργατικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και βελτιώνουν τις σχέσεις τους με τους άλλους. Διαπιστώνουν την ομορφιά της διαφορετικότητας των ανθρώπων υιοθετώντας τις αξίες της αποδοχής και του σεβασμού.

Οι μαθητές γράφουν τις εντυπώσεις τους:

Αναπτύξαμε ομαδικό πνεύμα καθώς και σκέψεις οι οποίες μας έκαναν να νιώθουμε χαρούμενοι που έχουμε τόσες διαφορές και ομοιότητες μεταξύ μας. (Χρήστος)

Συνειδητοποιήσαμε ότι όσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο και να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα των άλλων και να τους σεβόμαστε. (Νικολέτα)

Καταφέραμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας και να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο ο ένας τον άλλον. (Φαμπιόλα)

Οι μαθητές διαπιστώσαμε ότι η διαφορετικότητα κάνει τον κόσμο εντυπωσιακό. (Κωνσταντίνα)

     

2. “Πραγματικές και Διαδικτυακές φιλίες”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ2 τάξης  με την καθοδήγηση του ψυχολόγου κύριου Στράτου Τσουκάρη συμμετέχουν σε ατομικές και συνεργατικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και μαθαίνουν να προστατεύουν τους εαυτούς τους από τον ψηφιακό κόσμο.

Οι μαθητές γράφουν τις εντυπώσεις τους:

Μαζί με τον κύριο Στράτο και μέσα από δραστηριότητες γνωριμίας και κουίζ διαπιστώσαμε πόσο συχνά χρησιμοποιούμε το κινητό μας. (Δέσποινα)

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό μαθαίνουμε να δουλεύουμε ομαδικά και να κάνουμε ασφαλείς διαδικτυακές φιλίες. (Αργύρης)

Μαθαίνουμε πολλά πράγματα με τον κύριο Στράτο τόσο για τις διαδικτυακές φιλίες όσο και για την πραγματική ζωή. (Δημήτρης)

Το πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ καλά και έχει ενδιαφέρον. Έχουμε την ευκαιρία να συνεργαζόμαστε και με άτομα που δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά. (Γιάννης)

Το πρόγραμμα μας βοηθάει να χειριζόμαστε με ασφάλεια το διαδίκτυο και  να επικοινωνούμε σωστά με τους άλλους μέσω αυτού. Επίσης ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους του και μαθαίνουμε πώς να κάνουμε ασφαλείς διαδικτυακές φιλίες. (Ηλιάννα)