Διάκριση στον διαγωνισμό Steam For All

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση βράβευσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «STEAM for All».

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στις 11:00- 12:30 σας προσκαλούμε στην εκδήλωση βράβευσης του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «STEAM for All».

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με μία ομάδα προσφύγων μαθητών και την εκπαιδευτικό του τμήματος Υποδοχής ΖΕΠ Κυπραίου Κατερίνα. Το βραβείο του διαγωνισμού είναι ένα ρομποτικό σετ (τύπου Arduino) για το σχολείο μας καθώς και αναμνηστικά δώρα για τους συμμετέχοντες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά φέτος από το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM και το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ειδικών Προγραμμάτων του Κολλεγίου Ανατόλια, καθώς και την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών STEMigrants.eu, ενώ η δράση τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η εμπλοκή των μαθητών και των μαθητριών σε δραστηριότητες της εκπαίδευσης STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics), η ανάπτυξη δεξιοτήτων, και η απόκτηση επιστημονικών γνώσεων με βιωματική προσέγγιση. Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε επίσης σε πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές σε μία προσπάθεια να υποστηριχθεί η ένταξή τους στη νέα για αυτούς εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_GAt_F7l_TGiy5St5ftYrTg

3o ΔΣ Χίου