Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/τριών της Στ’ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα, έπειτα από την πρόσκληση του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων,

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο, ξενάγηση στη Βουλή, περιήγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης.

IMG_20230607_114520 IMG_20230607_175304

Οι μαθήτριες της Στ’ τάξης μέσα από τα κείμενά τους μοιράζονται τις εντυπώσεις τους:

To ταξίδι μας στην Αθήνα ήταν υπέροχο, όχι μόνο επειδή είδαμε κάποια από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αθήνας αλλά επειδή πέρασα τέλεια με τους συμμαθητές μου καθώς πήγαμε την τελευταία μας εκδρομή στο δημοτικό.

Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ, ήταν η Ακρόπολη. Πρόκειται για έναν λόφο με πολλά αρχαία μνημεία τα οποία δημιουργήθηκαν από την αρχαία Ελλάδα.  Αυτό που ξεχώριζε για εμένα ήταν ο Παρθενώνας. Πιστεύω πως ο οποιοσδήποτε επισκεφθεί την Αθήνα αξίζει να τον δει. Εξίσου ωραίο ήταν και το μουσείο της Ακρόπολης όπου υπάρχουν πολλά σημαντικά εκθέματα και αγάλματα. Το αγαπημένο μου γλυπτό ήταν οι Καρυάτιδες αντίγραφα των οποίων είδαμε στο Ερέχθειο. Οι Καρυάτιδες είναι όμορφες  ψηλές κόρες που με το κεφάλι τους στηρίζουν την οροφή.  Πέντε από τις αυθεντικές βρίσκονται στο μουσείο της Ακρόπολης. Η έκτη καρυάτιδα βρίσκεται στο Βρετανικό μουσείο όπως μας εξήγησε η ξεναγός μας.  Ελπίζω σύντομα να επιστρέψει και να σταθεί στον κενό χώρο που την περιμένει στο μουσείο. 

Περίμενα πολύ καιρό αυτό το ταξίδι γιατί ήθελα να περάσω πολύ χρόνο με τις φίλες μου και να μάθουμε για τα αρχαία αξιοθέατα της Αθήνας. Θα μου μείνει αξέχαστο!

Σταματία

Επιτέλους έφτασε αυτή η μέρα που περίμενα από την αρχή της χρονιάς. Θα επισκεφτούμε τη Βουλή και την Ακρόπολη! Την Τετάρτη 07 Ιουνίου πήγαμε στο αεροδρόμιο. Στις 7:20 π.μ. περάσαμε από τον έλεγχο των εισιτηρίων μας και μετά περιμέναμε μέχρι τις 8:40 π.μ. για να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο.

Όταν φτάσαμε στην Αθήνα, καθίσαμε στο αεροδρόμιο για να φάμε κάτι και στη συνέχεια το πούλμαν μας πήγε στον Εθνικό Κήπο. Εκεί κάναμε βόλτες και βγάλαμε φωτογραφίες τα υπέροχα φυτά, τις χελώνες και τις πάπιες. Ήταν φανταστικά! Ύστερα κατευθυνθήκαμε προς τη Βουλή των Ελλήνων, είδαμε τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Όταν μπήκαμε στη Βουλή, καθίσαμε στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας και στη συνέχεια στον εκθεσιακό χώρο όπου είχε πολλούς πίνακες από τους ήρωες της επανάστασης και παραστάσεις από σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Στη συνέχεια πήγαμε στην πλατεία Συντάγματος για φαγητό. Κατόπιν, με το λεωφορείο μας πήγαμε προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Συνατήσαμε την ξεναγό μας και ανεβήκαμε για να δούμε τον Παρθενώνα και άλλα μνημεία όπως το Ηρώδειο και το Ερέχθειο.  Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης, είδαμε πολλά αγάλματα μεταξύ των οποίων ξεχώρισα το ομορφότερο που ήταν μια κόρη από τη Χίο. Επίσης είδαμε πολλά αγγεία, τη θεά Αθηνά καθώς και τις αυθεντικές Καρυάτιδες. Χαιρετίσαμε την ξεναγό μας και επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν για να πάμε στο αεροδρόμιο.  

Στο τέλος μπήκαμε όλοι μαζί στο αεροπλάνο για επιστροφή. Παρόλο που ήταν μία μέρα πέρασα φανταστικά και έμαθα πάρα πολλά πράγματα!

Κωνσταντίνα