Στο πνεύμα των Χριστουγέννων…

Κατά τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, το σχολείο μας έβαλε τα γιορτινά του με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που στόλισαν την εισόδό μας με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον αγαπημένο των παιδιών Άη Βασίλη.

Η ατμόσφαιρα έγινε χριστουγεννιάτικη και σε κάθε τάξη, όπου τα παιδιά με τους δασκάλους τους ανέλαβαν τη διακόσμηση, δημιούργησαν  χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αντάλλαξαν δώρα και ευχές!

Εκτός από τα παραπάνω, φέτος στο σχολείο μας οργανώθηκαν ποικίλες δράσεις εκπαιδευτικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα:

Συλλογή καπακιών- Δράση Make a Wish:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κυρίας Κορίνας Αϊβαλιώτη, κατάφεραν να συλλέξουν 9 μεγάλες σακούλες με καπάκια για να σταλούν στον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας, με σκοπό την προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Επίσης συμμετείχαν στη δράση “Make a wish”, αγοράζοντας αστέρια σε συμβολική τιμή, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές των παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Ευχετήριες κάρτες για τους ασθενείς του νοσοκομείου μας:

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για την προσφορά προς τους συνανθρώπους μας τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, δεχτήκαμε με χαρά την πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας Χίου και οι μαθητές/τριές του σχολείου μας έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες για τους ασθενείς του Νοσοκομείου Χίου. Τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης του σχολείου μας ανέλαβαν να παραδώσουν τους φακέλους με τις ευχετήριες κάρτες στο νοσοκομείο. Έτσι πραγματοποίησαν έναν περίπατο, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κυρίας Νίκης Ψυχουλά και κυρίας Βίκυς Μαλτέζα. Με την ίδια ευκαιρία, στη διαδρομή παρατήρησαν τη σήμανση στους δρόμους της πόλης μας, ερμήνευσαν βασικές πινακίδες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Επισκέφθηκαν τον παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Ισιδώρου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο όπου παρέδωσαν με πολλή χαρά τις κάρτες όλων των παιδιών του σχολείου μας. Ο περίπατος συνεχίστηκε σε γραφικά σοκάκια και διασχίζοντας τις όχθες του χειμάρρου Κάνδηλα τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα συγγενικό περιβόλι με εσπεριδοειδή, όπου κεράστηκαν χιώτικα μανταρίνια. Γεμάτοι από όμορφες εικόνες, αρώματα και γεύσεις οι μαθητές/ τριες επέστρεψαν στο σχολείο μας.

Στέλνουμε ευχές στην Ευρώπη

Η συμμετοχή της Ε’ τάξης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning “Who ordered the apple?”, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να ανταλλάξουν ευχές σε μια διαδικτυακή συνάντηση, με τους συνεργάτες του έργου, από το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων Χίου, τον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Αστυπάλαια, την Ηλιούπολη, την Ιταλία και την Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι μαθητές/τριές παρουσίασαν τον τόπο μας και το σχολείο μας και με τη συνοδεία της μουσικού μας κυρίας Ντίνας Τουρνή, τραγούδησαν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι στους φίλους συνεργάτες. Αντίστοιχα, γνώρισαν τους μαθητές των άλλων περιοχών και άκουσαν κάλαντα, τραγούδια κι ευχές από την  Ελλάδα και την Ευρώπη. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

Κάλαντα στο κέντρο της πόλης μας:

Οι μαθητές/τριές των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας τραγούδησαν τα κάλαντα με την καθοδήγηση της μουσικού κυρίας Ντίνας Τουρνή, στην κεντρική αγορά και σκόρπισαν τη χαρά μεταφέροντας το μήνυμα των Χριστουγέννων. Έτσι η Απλωταριά γέμισε με όμορφες μελωδίες, κάλαντα, ελληνικά και αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Στ’ τάξης:

Οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης, εργάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με μεράκι και ενθουσιασμό και έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες όπως στολίδια, κάρτες, διακοσμητικά, γλυκίσματα κ.α. Με την εποπτεία και την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Τίνας Κουτσιανούδη, οργάνωσαν χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, το οποίο λειτούργησε για μια εβδομάδα, με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου της τάξης για την εκδρομή στο πρόγραμμα «Βουλή των Ελλήνων». Θερμές ευχαριστίες σε όλους του μαθητές του σχολείου μας, που στο πνεύμα της αλληλοβοήθειας, στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή.  

Χριστουγεννιάτικο πρωινό στην τάξη

Οι μαθητές της Στ’ τάξης από την αρχή της χρονιάς, φροντίζουν τα πρωτάκια τους κι εκείνα με κάθε ευκαιρία ανταποδίδουν! Έτσι, την τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, άνοιξαν την πόρτα της τάξης τους και φιλοξένησαν τους αγαπημένους τους φίλους, οργανώνοντας μια όμορφη χριστουγεννιάτικη δράση, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Ευαγγελίας Γούτσιου. Ετοίμασαν ζεστή σοκολάτα, πρόβαλαν μια χριστουγεννιάτικη ταινία και αντάλλαξαν κάρτες. Στη συνέχεια, άκουσαν τις αφηγήσεις των παραμυθιών από τους μαθητές/τριες τη Στ’ τάξης. Όλοι μαζί, πέρασαν ένα υπέροχο, ζεστό πρωινό μαζί με τις δασκάλες τους!

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται όλες οι δράσεις μας:

Και του χρόνου, χαρούμενη και δημιουργική η νέα χρονιά!