Η σχολική μας χορωδία στο Μουσικό Φεστιβάλ

Η χορωδία του σχολείου μας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2022 και από τότε πλαισιώνει με τραγούδια και μουσική όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου μας. Φέτος, δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής της στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου και συγκεκριμένα στο διεθνές καλλιτεχνικό πρότζεκτ “Kirana, μύθοι της δημιουργίας”,  του Μαλτέζου συνθέτη Ruben Zahra.

Μετά από την προετοιμασία των μελών της χορωδίας με την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου μας κυρίας Ντίνα Τουρνή, οι μαθητές/τριές μας ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι διάρκειας μιας εβδομάδας και να πειραματιστούν με τους ήχους χρησιμοποιώντας τη φωνή τους καθώς και διάφορετικά μουσικά όργανα και υλικά.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των καλλιτεχνών του πρότζεκτ, με τις ομάδες των μαθητών/τριών του σχολείου μας καθώς και του Μουσικού Σχολείου Χίου, παρουσιάστηκε σε 2 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και μάγεψαν το κοινό με τη μουσική, τις εικόνες, τους ρυθμούς, τις αφηγήσεις και τους χορούς.

(φωτογραφίες @chiosmusicfestival)

Οι μαθητές/τριες μας έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία και συνεισέφεραν στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τη δημιουργικότητά τους. Θερμές ευχαριστίες στους ιδρυτές του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου κύριο Λευτέρη Βενιάδη και κυρία  Όλγα Holdorff- Μυριαγκού για την μοναδική ευκαιρία που μας προσέφεραν.