ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Α’ τάξη

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Γεια σας! Είχαμε πει μέσα στην τάξη για τα 3 βασικά χρώματα και τι παίρνουμε από αυτά αν τα ανακατέψουμε. Ας τα θυμηθούμε πάλι!

Τα 3 βασικά είναι:

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΚΙΤΡΙΝΟ

ΜΠΛΕ

Αν ανακατέψουμε αυτά τα χρώματα:

ΚΟΚΚΙΝΟ+ΚΙΤΡΙΝΟ=ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΠΛΕ+ΚΙΤΡΙΝΟ=ΠΡΑΣΙΝΟ

ΚΟΚΚΙΝΟ+ΜΠΛΕ=ΜΟΒ

Φτιάξτε ότι ζωγραφιά σας αρέσει προσπαθώντας να θυμηθείτε πως βγαίνει το πορτοκαλί ,το πράσινο και το μοβ. Δεν πειράζει αν κάνουμε λάθος. Προσπαθούμε ξανά!

Αγαπητοί γονείς,

ελπίζω να είστε καλά! Σας προτείνω μια δραστηριότητα με βάση τις μείξεις των χρωμάτων που είπαμε παραπάνω και μπορούν να κάνουν τα παιδιά (με ό,τι υλικά υπάρχουν στο σπίτι) με την βοήθειά σας.

Αφού το παιδί κάνει ένα σχέδιο με μολύβι στο μπλοκ του εσείς μπορείτε να βάλετε αριθμούς (αφού πρώτα έχετε ορίσει ποιο χρώμα είναι ο κάθε αριθμός) για να το χρωματίσει και να μπορέσει να θυμηθεί ποια είναι τα βασικά χρώματα και ποια βγαίνουν από την μείξη τους. Παρακάτω σας επισυνάπτω παράδειγμα.

Καλή αντάμωση,

Κατερίνα Μυτακίδου

B’ τάξη

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Γεια σας μικροί μου καλλιτέχνες! Θυμάστε που είχαμε μιλήσει για τα τρία βασικά χρώματα και για αυτά που βγαίνουν αν τα ανακατέψουμε; Ας τα θυμηθούμε πάλι.

Τα τρία βασικά χρώματα είναι :

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΚΙΤΡΙΝΟ

ΜΠΛΕ

Θυμάστε γιατί είχαμε πει ότι τα λέμε ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ;

Απο αυτά τα χρώματα παίρνουμε :

ΚΟΚΚΙΝΟ + ΚΙΤΡΙΝΟ = ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΠΛΕ + ΚΙΤΡΙΝΟ = ΠΡΑΣΙΝΟ

ΜΠΛΕ + ΚΟΚΚΙΝΟ = ΜΟΒ

Σας προτείνω αφού τα θυμηθείτε ξανά να κάνετε το εξής:

Γράψτε ένα μικρό παραμύθι για τα χρώματα.Δηλαδή, τι σχέση μπορεί να έχει το κίτρινο με το μπλε και το πράσινο; Απο που γνωρίζει το μπλε το κόκκινο;

Αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας και δώστε ζωή στα χρώματα. Αφού τελειώσετε με το παραμύθι σας μπορείτε να φτιάξετε και μια ζωγραφιά που θα το συνοδεύει.

Όποιος δεν θέλει να γράψει ,μπορεί να κάνει μόνο το σχέδιο.

Σας στέλνω μια πολύ μεγάλη αγκαλιά,

Κατερίνα Μυτακίδου

Γ’ Δ’ Ε’ ΣΤ’ τάξεις

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: “ΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ”

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η εξάσκηση μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι. Έτσι τώρα που είμαστε στα σπίτια μας είναι ευκαιρία για σκιτσάρισμα και εξάσκηση. Στο σπίτι υπάρχουν πολλά αντικείμενα που τόσο καιρό δεν τους είχαμε δώσει πολύ προσοχή. Σας προτείνω λοιπόν αν θέλετε να ανακαλύψετε αυτά τα αντικείμενα και να τα αποτυπώσετε στο χαρτί. Όπως μπορεί ο καθένας. Ξαναθυμίζω δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος!

Σε αυτό θα βοηθήσει να έχετε πάντα κοντά σας λευκά χαρτιά,ένα σημειωματάριο ή ένα τετράδιο που δεν χρειάζεστε και ένα μολύβι. Όποιος έχει διάθεση φυσικά, μπορεί να βάλει και χρώμα. Αν δεν νιώσουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα γυρνάμε σελίδα και δοκιμάζουμε πάλι! Ανυπομονώ να δω τα σχέδιά σας!

Καλή αντάμωση!

Σας στέλνω μια τεράστια αγκαλιά,

Κατερίνα Μυτακίδου