Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο σχολείο μας

Φέτος εξαιτίας των πασχαλινών διακοπών και με την  ευκαιρία της έκθεσης βιβλίου που είχε στήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, γιορτάσαμε λίγο νωρίτερα την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 

Ευχηθήκαμε με το μυαλό στην πραγματική φιλία, την αγάπη για τη γνώση και το βιβλίο απέναντι σε οποιοδήποτε ρατσισμό και ξενοφοβία μαζί με τον «Mαύρο κότσυφα και τον άσπρο γλάρο». Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που μας παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Υποδοχής του σχολείου μας, με την επιμέλεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κυρίας Στέλλας Μωυσή. Στην  συγκινητική παράσταση συμμετείχαν και μαθητές από άλλες τάξεις του σχολείου μας.

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με θέματα παιδικής λογοτεχνίας. Συγκεκριμένα μιλήσαμε για τα είδη των παιδικών βιβλίων, τους σημαντικότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, τον ρόλο της λογοτεχνίας στο σχολείο και  τις αλλαγές της σύγχρονης εποχής λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης. Παρουσιάσαμε τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη, διαβάσαμε ποίηση και τέλος είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον δάσκαλο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, κύριο Μανώλη Τσαγκάτο, ο οποίος μας μίλησε για το βιβλίο του, την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, «Ένα χαμόγελο για τον Ορέστη» [https://lnkd.in/eG4DjYv]. Ήταν μία γιορτή συνεργασίας, συνύπαρξης και συναισθημάτων.

Τα ιπτάμενα φανταστικά βιβλία του κυρίου Μόρις
Πρόκειται για μια ταινία κινουμένων σχεδίων που περιγράφει με αλληγορικό τρόπο τη δύναμη των αφηγήσεων. Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο βιβλιόφιλος κύριος Μόρις και η μαγική του βιβλιοθήκη με τα ιπτάμενα βιβλία.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*