Ημερήσια εκδρομή του σχολείου στην Καλλιμασιά και τον Καταρράκτη!

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Παρασκευή 18 Μαΐου η ημερήσια εκδρομή μας, και ο προορισμός ήταν αρχικά η Καλλιμασιά και έπειτα ο Καταρράκτης.

Στην Καλλιμασιά μία ομάδα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν το μοναστήρι της Παναγίας Πλακιδιώτισσας όπου και ξεναγήθηκαν από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς Χίου και έπειτα πεζή κατηφόρισαν μέσα από τα δρομάκια του χωριού για να παίξουν λίγο στην παιδική χαρά του χωριού, να σταματήσουν και να κεραστούν τις καραμέλες dyo dyo και στο τέλος να συναντήσουν όλους τους υπόλοιπους στο κέντρο του χωριού.

Οι υπόλοιπες ομάδες οργανωμένα και με σειρά επισκέφτηκαν τις μουσειακές συλλογές που φιλοξενούνται στο κτίριο της Προόδου που άνοιξε για εμάς και κάποιοι, μεμονωμένα, επισκέφτηκαν και το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς.

Οι συνάδελφοι του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς άνοιξαν τις πόρτες του σχολείου τους και μας υποδέχτηκαν και έτσι διοργανώθηκαν παιχνίδια μπάσκετ στην αυλή του σχολείου και ποδοσφαίρου στο γήπεδο του ιστορικού ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ, της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού.

Στην περίπου τρίωρη παραμονή μας στο χωριό είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τα καταστήματα του χωριού και ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες που μας εξυπηρέτησαν και μας ξενάγησαν στις ομορφιές του!

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το γραφικό χωριό του Καταρράκτη που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τις βόλτες μας στα καθαρά και περιποιημένα σοκάκια του, τον όμορφο γιαλό του, να φάμε και να πιούμε στα εστιατόρια και τις καφετέριες του χωριού.

Ο καιρός μας αντάμειψε γιατί ήταν γλυκός και λίγο συννεφιασμένος και έκανε την παραμονή μας στη φύση και δίπλα στη θάλασσα ευχάριστη. Το χωριό, ήσυχο, αναστατώθηκε με τις φωνές και τα παιχνίδια των παιδιών!

Νωρίς το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που κάναμε ένα ακόμα βήμα παραπάνω για να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον όμορφο τόπο μας περισσότερο.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*