ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (2)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
στο πλαίσιο των οδηγιών του ΥΠΑΙΘ για την ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ εκτός από τις μεθόδους και τα εργαλεία που έχουν ήδη αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας προτείνεται να αξιοποιηθούν πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το Υπουργείο, όπως για παράδειγμα το e-class και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me για τη δημιουργία ηλεκτρονικής τάξης.
Για να συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας απαιτείται εγγραφή του παιδιού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) από εσάς.
Παρακαλούμε λοιπόν όπως ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
1. Συνδεθείτε στο https://register.sch.gr/students/ και ακολουθήστε τις οδηγίες στην “Εγγραφή μαθητή/τριας” για να δημιουργήστε λογαριασμό στο ΠΣΔ.
2. Στα στοιχεία που σας ζητάει η εφαρμογή χρησιμοποιείστε ακριβώς ό,τι και όσα αναγράφονται στον ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΟΔΟΥ του Α’ τριμήνου.
3. Στο πεδίο _στο ΣΧΟΛΕΙΟ*_ για να βρει το δικό μας πληκτρολογήσετε 3ο ΔΗΜ ΧΙ και θα το βρει, μην απογοητευτείτε αν καθυστερεί, υπάρχει υπερφόρτωση της σελίδας αυτές τις μέρες.
4. Για να κάνετε εγγραφή απαιτείται υπομονή και πιθανότατα είναι καλύτερα να μπείτε ή αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί τότε που χρησιμοποιείται από λιγότερους χρήστες. Όπως και να έχει μην απογοητευθείτε, δεν κάνετε κάτι λάθος απλά χρειάζεται υπομονή.
5. Τέλος μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, αποθηκεύστε κάπου τη βεβαίωση που προκύπτει με τα στοιχεία εγγραφής του παιδιού σας (στην επιφάνεια εργασίας, σε ένα usb stick κοκ) και αποστείλετε το όνομα χρήστη, το όνομα και την τάξη στην οποία φοιτά στο e-mail του σχολείου mail@3dim-chiou.chi.sch.gr .

[βοηθητικά μπορείτε να παρακολουθήσετε και το παρακάτω βίντεο με τις οδηγίες: https://www.youtube.com/watch?v=9QtpuOWIEfY ]

Για όποιο πρόβλημα προκύψει μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Δ/νση του σχολείου στο:
mail@3dim-chiou.chi.sch.gr

Από τη Δ/νση του 3ου Δ.Σ. Χίου