«Οι ανεμόμυλοι στήνουν αέρινες γέφυρες….. με τα ανεμο-λόγιά μας»

Αγαπητοί γονείς και παιδιά γεια σας!

Σε δράση «Οι ανεμόμυλοι στήνουν αέρινες γέφυρες….. με τα ανεμο-λόγιά μας» μας καλεί το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου να συμμετέχουμε κι εμείς με τους δικούς μας ανεμόμυλους. Η ιδέα είναι κάθε παιδί για κάθε βδομάδα που είμαστε στο σπίτι να φτιάχνει ένα ανεμόμυλο όπου πάνω θα μπορεί να γράφει τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του, ένα μήνυμα που θέλει να μοιραστεί, ένα ποίημα ακόμα και μια ζωγραφιά. Με αυτό το τρόπο, την περίοδο αυτή που είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον θα μπορέσουμε μέσω της τέχνης να εκφραστούμε και να μοιραστούμε όσα νιώθουμε.

Μόλις ετοιμάσουμε το άνεμο-λόγιο μας το τοποθετούμε σε ένα ορατό σημείο, μπαλκόνι, παράθυρο ή όπου αλλού θέλουμε και το φωτογραφίζουμε έτσι ώστε να φαίνεται καθαρά. Στη συνέχεια το στέλνουμε στο email του σχολείου (mail@3dim-chiou.chi.sch.gr).

Για τα ανεμολόγια θα χρειαστούμε:

  • χαρτί (πρέπει να το κόψουμε ώστε να είναι τετράγωνο)
  • ψαλίδι
  • πινέζες
  • ξυλάκια (αυτά που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια)

Διπλώνουμε το χαρτί ώστε να δημιουργηθούν οι οριζόντιες γραμμές και κόβουμε με το ψαλίδι εκεί που δείχνουν οι διακεκομμένες.

Ενώνουμε τις άκρες και με την πινέζα και καρφώνουμε την κατασκευή πάνω στο ξυλάκι. Είναι πιο εύκολο να γράψετε ή να ζωγραφίσετε πριν το κάνετε αυτό. Εναλλακτικά αν δεν υπάρχουν πινέζες και ξυλάκια στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό ή κόλλα και αντί για ξυλάκι μια ξυλομπογιά ή ένα μολύβι.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα δικά σας ανεμο-λόγια!!!