Επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από 11-1-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Χίος 8.1.2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα παρακάτω σύμφωνα με την νομοθεσία, τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας σχετικά με την επαναλειτουργία του από Δευτέρα 11-1-2021:

1. Το πρωινό πρόγραμμα ξεκινά με την προσέλευση μεταξύ 8.00-8.15 αυστηρά και μόνο από την είσοδο του σχολείου μας στην οδό Αγ. Αποστόλων (για το σκοπό αυτό θα ανοίγουν και οι δύο πόρτες) και ολοκληρώνεται στις 13.15 και οι μαθητές και μαθήτριες σχολούν. Παραμένει ώρα αποχώρησης στις 13.10 για τις τάξεις Α’ και Β’ και στις 13.15 για τις τάξεις Γ’-ΣΤ’. Παρακαλείσθε ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού στην είσοδο του σχολείου να παροτρύνετε τα παιδιά σας να έρχονται μόνα τους στο σχολείο (για τα μεγαλύτερα) και για όσα συνοδεύονται να τα αφήνετε στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Νηπιαγωγείο και να μπαίνουν μόνα τους από τις δύο πόρτες. Το ίδιο και στην αποχώρηση να υπάρχει συνεννόηση από το πρωί μεταξύ σας και να μην παραμένετε έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μιλήσετε με τον/την δάσκαλο/α του παιδιού σας επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του σχολείου. Σε περίπτωση που ο καιρός είναι βροχερός θα είναι η κεντρική είσοδος ανοιχτή για να παραλαμβάνετε το παιδί σας με το αυτοκίνητο και μόνο. Παρακαλείσθε όχι στον προθάλαμο και στα σκαλιά της εισόδου.

2. Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάει η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, όπως και του κυλικείου και της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας σύμφωνα με τις κείμενες οδηγίες. Σχετικά με την αποχώρηση από το Ολοήμερο Πρόγραμμα παρακαλείσθε όπως η παραλαβή των παιδιών σας να γίνεται άμεσα στην ώρα που έχετε ορίσει.

3. Ισχύουν οι από 18-9-2020 ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΗΣ από το σχολείο μας ως εξής:

Υπεύθυνος διαχείρισης με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων έχει οριστεί ο Δ/ντής με αναπληρώτρια την Σχ. Νοσηλεύτρια. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη τα κάτωθι:
Α) εάν το παιδί σας εμφανίσει έστω και ήπια συμπτώματα (έχουν αποσταλεί σε προηγούμενο μέιλ) συμβατά με την λοίμωξη COVID19 κρατήστε το στο σπίτι και ειδοποιήστε το σχολείο
Β) εάν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα στο σχολείο ακολουθείται η κάτωθι διαδικασία: i) επικοινωνούμε μαζί σας για να το παραλάβετε άμεσα από την πλευρά της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου απέναντι από το βενζινάδικο ‘’BP_Σκαφίδας’’_ είσοδος στο πάρκιγκ του σχολείου_υποχρεωτική χρήση μάσκας από εσάς κατά την παραλαβή του  ii) απομονώνουμε το παιδί στον προκαθορισμένο χώρο που έχει οριστεί ως ο προθάλαμος στην πίσω είσοδο του σχολείου, ο οποίος είναι καλά αεριζόμενος και μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά με τη χρήση της μάσκας iii) εφαρμόζονται μέτρα υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής και στη συνέχεια αξιολογείται ιατρικά το παιδί σας από τον/την θεράπων/ουσα γιατρό σας μετά από δική σας πρωτοβουλία.

4. Όσον αφορά στις οδηγίες υγιεινής, την χρήση της μάσκας και καλές πρακτικές επισημαίνονται τα εξής:
Α. Υποχρεωτική χρήση από όλους και όλες μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Β. Παραλήφθηκε και θα δοθεί σε κάθε παιδί από ένα παγουρίνο. Ισχύουν όλοι οι κανόνες υγιεινής και προστασίας, η χρήση αντισηπτικών, οι αποστάσεις και οι καλές πρακτικές χρήσης της τουαλέτας, η λειτουργία της αίθουσας πληροφορικής όπως επίσης και οι κανόνες στα μαθήματα της Μουσικής και Φυσικής Αγωγής. Στο διάλειμμα η κάθε τάξη βρίσκεται σε προκαθορισμένο χώρο, όπως ίσχυε και πριν το κλείσιμο των σχολείων και απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση παιχνιδιών από το σπίτι, μπάλας κλπ. μέχρι νεωτέρας.
5. Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες του σχολείου μας οφείλουν να έχουν στην τσάντα τους σε άριστη κατάσταση τη βεβαίωση που τους είχε δοθεί και αφορά τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο μας. Σε περίπτωση απώλειάς της να ενημερώσουν την Δευτέρα την δασκάλα ή τον δάσκαλό τους για να τους δοθεί καινούρια. Επίσης για την μετακίνησή σας ως συνοδοί των παιδιών σας από και προς το σχολείο οφείλετε να αποστέλλετε το μήνυμα με κωδ.4 στο 13033.

Τέλος,

από Δευτέρα 11-1-2021 και μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Ενιαία Σχ. Επιτροπή του Δήμου Χίου από το πρώτο διάλειμμα και μέχρι το τελευταίο το σχολείο μας θα εξυπηρετείται και από δεύτερη καθαρίστρια με στόχο τον σχολαστικότερο καθαρισμό.

Σύλλογος Διδασκόντων 3ου ΔΣ Χίου