Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις.

Στο πλαίσιο μιας δημιουργικής συνεργασίας μας με τα Δημοτικά Σχολεία του Βροντάδου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στη σχολική μας βιβλιοθήκη την καταξιωμένη συγγραφέα, κυρία Ελένη Δικαίου. Οι μικροί βιβλιοφάγοι μαθητές μας είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα διαβάζοντας τα βιβλία της «Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς», «Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής» και «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες» και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους με τη συγγραφέα, να συζητήσουν μαζί της και να λύσουν τις απορίες τους, τόσο για την πλοκή των ιστοριών, όσο και για τη συγγραφική διαδρομή της. Επίσης, μέσα από τις αφηγήσεις τους παρουσίασαν τα βιβλία που διάβασαν σε μια εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Πυξίδα», παρουσία της συγγραφέα. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα παιδιά!

Το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ολοκληρώθηκε με μια υπέροχη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες της Α2 τάξης με τη δασκάλα τους κυρία Ευαγγελία Γούτσιου, την εκπαιδευτικό Θεανώ Κόκκαλη και τη συνεισφορά της εκπαιδευτικού της θεατρικής αγωγής κυρίας Ευπραξίας Ευαγγέλου. Όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και ενθουσιάστηκαν από τις ερμηνείες των μικρών μαθητών της πρώτης τάξης. Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά έμαθαν για την αξία του αρχαίου θεάτρου στη ζωή των ανθρώπων από το παρελθόν μέχρι σήμερα, καθώς τα μηνύματα των έργων παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά, όπως το αντιπολεμικό μήνυμα της «Ειρήνης» που τόσο όμορφα αποδόθηκε στην παράσταση αυτή. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Τέλος, οι βιβλιοθήκες των μαθητών μας εμπλουτίστηκαν καθώς στο σχολείο μας λειτούργησε έκθεση βιβλίου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ!