Εράσμους+ Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!

Παιδιά και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν στη Χίο τις προηγούμενες μέρες και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών  και μαθητριών του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος  ERASMUS+ «INCLUSIVE LEARNING FOR STUDENTS».

Στο σχολείο μας έγιναν πολλές αλλαγές και προετοιμασίες διαμορφώνοντας ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό κλίμα. Πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή των μελών των αποστολών με τραγούδια, χορό, ξενάγηση στους χώρους και συμμετοχή στα μαθήματα των τάξεων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υποστήριξε τις δράσεις προσφέροντας παραδοσιακά κεράσματα. Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Λέων Αλλάτιος” δίδαξαν στους μαθητές παραδοσιακούς χορούς.  Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις συναντήσεις όπου παρουσιάστηκαν δραστηριότητες της στρατηγικής “Project Based Learning” κι έπειτα οργανώθηκε η συνέχεια του προγράμματος. Παρουσιάστηκε το κοινό βιβλίο με όλες τις υλοποιημένες δράσεις, έγινε συζήτηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων (οι δράσεις του σχολείου μας από τη σελίδα 60):

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες γνώρισαν αξιοθέατα και σημαντικά μέρη της Χίου, ήρθαν κοντά στην ελληνική κουλτούρα και αποκόμισαν μοναδικές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εμπειρίες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019. Στη συνέχεια του θα πραγματοποιηθούν ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες στις τάξεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν κατά την επόμενη κινητικότητα στην Αγγλία, με τη συμμετοχή 2 εκπαιδευτικών και 4 μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.