Περιβαλλοντική δράση “Θάλασσα, θαλασσάκι μου”

Οι μαθητές/τριες της Β’ και της Γ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Θάλασσα, θαλασσάκι μου» που οργανώνει το ΚΠΕ Ομηρούπολης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κυρία Κορίνα Αϊβαλιώτη, Στέλλα Φραγκούλη και Ελένη Κοντογιάννη.

Τα παιδιά αρχικά ενημερώθηκαν για τον θαλάσσιο πλούτο (χλωρίδα και πανίδα), την τροφική αλυσίδα και τα προβλήματα που εντοπίζονται εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Με την επίσκεψη της ομάδας στην Ιχθυόσκαλα Χίου, γνώρισαν τους χώρους όπου παραλαμβάνονται τα ψάρια, διαχωρίζονται και προωθούνται τόσο στην τοπική αγορά όσο και εκτός του νησιού μας. Εκεί, μελετήθηκε το περιβάλλον και τα παιδιά μέτρησαν τη θερμοκρασία της θάλασσας, Στη συνέχεια συνέχισαν την περιήγησή τους στη ΔΕΗ, όπου πραγματοποίησαν άλλη μια μέτρηση στις εκβολές των αποβλήτων και διαπίστωσαν την περιβαλλοντική ρύπανση της περιοχής.

Η δράση έκλεισε με τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών με τη χρήση υλικών της φύσης. ‘Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που συνέβαλε στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών μας μαθητών/τριών!