Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Στ’ τάξης στη βιβλιοθήκη Κοραή

Η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη φετινή σχολική χρονιά τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” δύο φορές για να πάρει μέρος σε δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα:

Η πρώτη μας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, όπου συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή”. Γνωρίσαμε τη ζωή και το έργο του Κοραή και είδαμε τις πλούσιες συλλογές από προσωπικά του αντικείμενα.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου επισκεφθήκαμε για δεύτερη φορά τη Βιβλιοθήκη “Κοραής” και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα “Μικρασιατική Καταστροφή 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι”. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι μαθητές/τριες μας μέσα από τη λογοτεχνία και το παιχνίδι κατανόησαν καλύτερα τα γεγονότα, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες και συνειδητοποίησαν τη διαχρονικότητα και τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων.


Ευχαριστούμε θερμά τη Βιβλιοθήκη “Κοραής” και τις εκπαιδευτικούς κα. Μπαρούφα Μαρία και κα. Παΐδα Σέβη που ήταν οι υπεύθυνες αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η δασκάλα του τμήματος: Τίνα Κουτσιανούδη