Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Πολωνία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού μας προγράμματος Erasmus+ “Inclusive learning for Students”, μαθητές και μαθήτριες από τη Στ’ τάξη του σχολείου μας ταξίδεψαν στην Πολωνία και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Πολωνών μαθητών, γνωρίζοντας έτσι τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον τρόπο ζωής τους. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι μαθητές Αλέξανδρος Μαυρίκος, Πέτρος Σάντος- Μελαχροινούδης και Παντελής Σκιαθίτης και οι μαθήτριες Ανέλα Κότσι και Μαρία Μπερέτα. Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας   κα.Κορίνα Αϊβαλιώτη, κα. Δέσποινα Αρμενάκη και κα. Θεοδοσία Τσατσαρώνη.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από τη χώρα φιλοξενίας και περιλάμβανε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως περιήγηση στη Βαρσοβία, επίσκεψη στο επιστημονικό κέντρο Κοπέρνικος (Copernicus Science Centre), κολύμβηση στο  Aqua Park του Kalisz, επίσκεψη σε εργοστάσιο σοκολάτας κ.α. Καθημερινά οι συμμετέχοντες επισκέπτονταν το Πολωνικό σχολείο του Blizanow που είχε οργανώσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες (εικαστικά, μαγειρική, ρομποτική, γυμναστική και μουσική). .

Στις  εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών παρουσιάστηκε και αξιολογήθηκε η στρατηγική ένταξης  «Συνδιδασκαλίες- Team teaching»  που είχε εφαρμοστεί στις τάξεις .

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μια συγκινητική τελετή αποχαιρετισμού όπου οι μαθητές από όλες τις χώρες τραγούδησαν μαζί  αγγλικά και πολωνικά τραγούδια.

dav
   
sdr